FILM FARM

Zuppaa imagefilm

Legizgalmasabb vállalkozásaink egyike - ezúttal a stop motion animáció terén.

A technika lényege a következő volt: Felvesszük, avagy befotózzuk a főszereplő lány mozgását fehér háttér előtt, majd összevágjuk megfelelő hosszúra a 8-12 kocka/másodperces anyagot, ezután állóképekként kiexportáljuk a vágószoftverből, kinyomtatjuk kockánként, végül (ollóval, sniccerrel) kivágjuk kockánként és egy tárgyasztalon újra befotózzuk - immár zöld felületen. Ezután már csak némi kompozitálás kell ahhoz, hogy a - szintén külön rögzített asztalon a kezekkel kooperálva megszülessen a "csoda".

IMG 3300

Bármennyire is előkészültünk azonban a munkálatokra a papírkivágás mértékét alulbecsültük, így történt, hogy 5-6 napon keresztül, napi 12 órában volt amikor egyszerre 10 ember dolgozott csak ezen a munkafázison.

 IMG 3304

 A legnehezebb rész mégsem ez - vagyis a fizikai megvalósítás volt, hanem a Zuppaa működését - amely leginkább fogalmakhoz köthető - lefordítani vizuális nyelvre, animációra, filmre. Amint ez megvolt a többi már csak megoldáskeresés volt. Megoldáskeresés és hosszú stúdióban töltött éjszakák.

IMG 3297

Vissza

Filmfarm Kft.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Borsos Miklós

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.